All women dream of retaining youth, so the appearance of wrinkles is perceived very painfully. To get rid of and prevent the occurrence of such signs of aging, the fair sex buy anti-aging products, not realizing that they should, first of all, reconsider their habits, and not restock expensive cosmetics. Find out in the article why wrinkles appear on the face and how to get rid of them by reviewing your own habits.

Why wrinkles appear on the face: 10 most common reasons

 In order to keep skin smooth for as long as possible, you should reconsider your lifestyle, because even minor changes can benefit your appearance.

 1. Infrequent change of pillowcases

It's okay to change bed linen once a week, but pillowcases should be changed as often as possible. It is there that a huge amount of bacteria accumulates, as well as styling products, hairspray and so on. As a result, everything that settles on the pillowcase during sleep ends up on your face. It is the chemical elements that have a negative effect on the skin and provoke aging.

Solution: Get into the habit of changing your pillowcase every 2-3 days.

 2. Love for chewing gum

Of course, there is nothing wrong with fresh breath, but if you constantly chew gum, it may not be good for your skin. It is the continuous movements of the jaw that can provoke the early appearance of nasolabial folds and wrinkles around the eyes.

Solution: Replace chewing gum with mints.

 3. Ignoring creams with SPF protection

This problem is especially relevant in summer. Everyone is well aware that active sunlight can cause premature aging and wrinkles, but protective products continue to be ignored. Such funds should be used not only during rest on the beach, but also daily just before going out.

Solution: Change your favorite cream to a new one with SPF protection.

 4. Lack of sleep

It is the lack of sleep that provokes premature aging and the appearance of wrinkles. When a person does not have enough sleep, his body does not have time to recover – the same goes for skin cells.

Solution: to keep youth and beauty go to bed no later than 12.

 5. Excessive cleansing

Of course, skin cleansing – this is a must-have daily procedure, especially for those with oily and problematic skin. However, many in this regard go too far and use scrubs, peels and facial wash brushes too often. If you use a scrub more than 2 times a week and constantly wipe your face with lotion or tonic, & nbsp; This habit needs to be revisited. Cosmetics violate the natural Ph environment of the skin, which reduces its immunity and resistance. Such actions provoke the drying of the skin, and this is – one of the main causes of wrinkles.

Solution: do not exfoliate more than twice a week if you have oily skin, if you have dry – limit yourself to one.

 6. Morning wash with cleansers

Wash at night with cleanser, a  then you need to wipe your face with micellar water, but is it worth doing the same procedure in the morning? Rather no than yes.

Solution: wash your face in the morning with water at room temperature, you can use cosmetic ice.

 7. Sleep in the wrong position

It is the wrong posture during sleep that can cause premature aging, and, accordingly, the appearance of wrinkles. Many people prefer to sleep on their stomach, while pressing their cheeks into the pillow, on which wonderful traces of the pillowcase remain. Now imagine – normal blood circulation is disturbed for several hours, and the skin is in a “constricted” condition. Naturally, the appearance of wrinkles with such a regular occurrence is guaranteed.

Solution: try to sleep on your side or on your back – such a habit will benefit not only the skin, but also the cardiovascular system.

 8. Insufficiently humidified air

If your home is too hot or too dry air, the body will certainly react to this.

Solution: A humidifier is a really important piece of equipment that you should still get.

 9. Squeezing pimples

Every girl has done it at least once, despite the fact that she was aware of the possible consequences of self-squeezing pimples. In addition to the fact that this action can cause an infection, the skin is compressed and injured. As a result, a scar or a small wrinkle may form at the site of the pimple.

Solution: never pop a pimple yourself – visit a specialist who will conduct a professional facial cleaning.

 10. Smoking

Everyone probably knows that this addiction provokes skin aging and wrinkles.

Decision: the desire to prolong youth and smoking are incompatible – give up cigarettes to preserve beauty and health.

Such seemingly insignificant, petty habits can harm your appearance, so say goodbye to bad habits as soon as possible and acquire new, useful ones that will give you youth and beauty!

Add a comment

captcha

RefreshRefresh